ImpactPlus Groeiprogramma
ImpactPlus is een programma voor sociaal maatschappelijk ondernemers. Met een intensief groeiprogramma helpen wij hen met de professionalisering van hun onderneming en het vergroten van hun maatschappelijke impact. Sinds 2022 werken we samen met Achmea. We hebben de ambitie om sociaal ondernemers aan te moedigen die van betekenis zijn voor mensen in een kwetsbare situatie. Een geselecteerde groep ondernemers gaat aan de slag met eigen groei- en ontwikkelvragen. Samen met de beste experts en coaches werken zij aan hun businessmodel, het bereiken van klanten en het opschalen van de onderneming. Ook krijgen de ondernemers toegang tot het netwerk van Achmea en Achmea Foundation.

ImpactPlus 2025
Met veel enthousiasme kondigen wij aan dat Achmea & de Achmea Foundation in 2025 een samenwerking zijn gestart met de Leergang Sociaal Ondernemen (LSO) van de Universiteit Utrecht. Wij hebben de krachten gebundeld met de Rabo Foundation en Universiteit Utrecht en zetten ons samen in voor de ontwikkeling van sociaal ondernemers in Nederland.
Wat houdt de samenwerking in?
Achmea Foundation stelt jaarlijks een aantal scholarships beschikbaar voor ambitieuze sociaal ondernemers. Dankzij deze scholarships kunnen ondernemers deelnemen aan de Leergang Sociaal Ondernemen, het enige academische groeiprogramma waarin ondernemers een jaar lang werken aan hun persoonlijke en zakelijke groei. Het doel? Een toekomstbestendig businessmodel en versterkt leiderschap om de maatschappelijke impact te vergroten.
Waarom deze samenwerking?
Sociaal ondernemers zijn cruciaal voor een inclusieve samenleving en het creëren van kansen voor kwetsbare groepen. Zoals wij zeggen: "DuurzaamSamenLeven.” De samenwerking met de Universiteit Utrecht brengt onze gedeelde visie in de praktijk en versterkt onze gezamenlijke impact.
De zes sociaal ondernemers die een scholarship ontvangen in 2025.
-
Soraya Mooijweer van Music Moves. Zij biedt jongvolwassenen een gratis trainingsprogramma aan, waarmee ze hun eigen muziekevenementen kunnen organiseren met bijzondere doelgroepen (nieuwkomers, blinden, doven, daklozen, ouderen etc).
-
Arie van der Vlies van Pakkethelden en Textielmakers. Met zijn ondernemingen biedt Arie een passende werkplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en draagt hij bij aan een betere aarde.
-
Jessica Heggers van Stichting Volkhuis Deventer. Zij runt een ongewoon goed lunchcafé waar mensen werken die ondersteuning nodig hebben. Ze verbouwt haar eigen groenten, kruiden en bloemen en werkt samen met lokale leveranciers.
-
Otto Reuchlin van Peer Accounts. Hij schept vaste banen voor hoogopgeleid financieel administratief talent dat een steuntje in de rug nodig heeft.
-
Steffie van den Bosch van Young People Living. Zij heeft een woonconcept ontwikkeld voor jongvolwassenen met eerlijk geprijsde huurwoningen in middelgrote plaatsen. Deze doelgroep is cruciaal voor de toekomstige ontwikkeling van een duurzame gemeenschap. YPL gaat verder dan alleen wonen, ze creëren een YPL Community.
-
Wilma van Vilsteren van Leerwerkboerderij De Huppe. Zij inspireert en motiveert om duurzaam en bewust met de omgeving en elkaar om te gaan.