eindevent ImpactPlus 2023

Zo helpen we ondernemers echt verder

Woensdag was de finale van het ondernemersprogramma Groeiversneller. Een ambitieuze groep (sociaal) ondernemers heeft de afgelopen periode weer hard gewerkt aan het maken van een nieuw groeiplan en een scherpe visie voor hun bedrijf naar de toekomst toe. Doel is groeien en meer impact maken als bedrijf. Door samen het programma te volgen, leren ze van elkaar en de aangeboden experts om zo de uitdagingen voor de toekomst te kunnen tackelen. Inspirerend om te zien hoe zij de stappen richting het realiseren van hun ondernemersdroom en ambities concreet hebben gemaakt. 

Tijdens de finaledag pitchen de deelnemers hun groeiplannen. De middag werd geopend door Lidwien Suur en Ralph. De vakjury bestond uit: Melle Schellekens (The Good Roll), Agnes van Daal (directeur Achmea Foundation) en Peter Apeldoorn (directeur Centraal Beheer zakelijk).

 

Melle lette in de pitches op haalbaarheid, schaalbaarheid en creativiteit. Melle: “Dream big, get shit done and have fun.” Agnes vindt het belangrijk om te zien wat de bijdrage is voor kwetsbare mensen. Agnes: ”Ik vond het ontzettend leuk om iedereen in het begin te zien en gedurende het traject te volgen hoe het gaat. Er gebeurt in een aantal maanden zoveel. En als laatste jurylid lette Peter vooral op de energie. Ook kijkend naar de vraag: hoe groot is de markt waarin je opereert en wat zijn je kansen? Wat is de intrinsieke overtuiging waarmee je zelf te werk gaat. Peter: “Wij als Centraal Beheer ondernemen zelf ook om te blijven groeien. We praten veel over onze verzekeringsproducten of diensten en welke behoefte MKB klanten hebben. In dit programma zien we de échte uitdagingen van de ondernemer”.

De winnaar van deze editie van het programma Groeiversneller is Bob van den Berg van Tworby. “Tworby zorgt ervoor dat mensen langer actief kunnen blijven. Deze organisatie heeft een mooie balans tussen Doing Good & Doing Business en had een hele strakke pitch staan inclusief een goede onderbouwing met cijfers en de bijpassende impact.” aldus Agnes van Daal, jurylid. Een terechte winnaar van deze mooie editie.

Op een mooie 2e plek volgde Pharmaswap. Peter: “Enorm schaalbaar. Qua impact in Nederland maar ook daarbuiten.” En de 3e plek was voor Atelier Revive. “Het is inclusief, met een stukje gedragsverandering. Een social enterprise”, aldus Melle.

Centraal Beheer is al jaren initiatiefnemer van de Groeiversneller. De samenwerking met Achmea Foundation maakt dat we de combinatie maken met impact maken in de maatschappij en daar zijn we trots op. Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Samen met onze klanten, strategische partners en relaties lossen we grote maatschappelijke vraagstukken op rond gezondheid, wonen & werken, mobiliteit en inkomen.” Een prachtig voorbeeld hoe Duurzaam Samen Leven zich vertaalt in de praktijk is het ImpactPlus-groeiprogramma, een samenwerking van Achmea en de Achmea Foundation. Samen met de deelnemers, groeibegeleiders en andere betrokken partijen leveren we zo een bijdrage aan de groei van ondernemend Nederland en maken we positieve impact.

Iedereen gefeliciteerd en veel succes en plezier bij het ondernemerschap en het vergroten van de impact!

In het kort de deelnemers op een rijtje

1. Josette de Vroeg van NoWa
NoWa staat voor No Waste. Het doel van dit initiatief is om na te denken waar spullen van worden gemaakt. En waar ze vandaan komen. Het gaat om het bewust maken van de waarde van afval. Bij NoWa maken ze duurzame sieraden van goud en zilver rechtstreeks vanuit oude telefoons.

2. Lieke van Kerkhoven van Pharmaswap
Pharmaswap wil het verspillen van medicatie voorkomen. Om uiteindelijk de gezondheidszorg voor iedereen te verbeteren. Pharmaswap is een online deelplatform voor apothekers en farmaceutische groothandels. Een duurzame oplossing.

3. Raymond van Amersfoort en Bas ten Tusscher van Draw2design
Bij Draw2design maken ze technische tekeningen voor trappen, bouwen ze tool en helpen ze bij het inmeten van projecten. Voor 2027 hebben de heren veel doelen gesteld, waarvan de belangrijkste een strategisch plan is. Ze hebben hier nu al 7 zekerheden: PARTNER voor ontwikkeld.

4. Ilse Evers van Eversom
Evers als de achternaam en de toevoeging ‘om’ van omdenken. Bij Eversom maken ze producten van afgekeurde brandweerslangen. Het gaat om een conversation piece: een duurzaam design. Een vurig antwoord op een brandende vraag.

5. Timmy de Vos van Race against waste
Bij Race against waste worden schoolprogramma’s over duurzaamheid gegeven. Bij 500 basisscholen laten zij zien hoe kinderen laagdrempelig en op een fun manier een steentje kunnen bijdragen aan duurzaamheid.

6. Mary Kearney van Stichting Babyspullen
Gezinnen helpen aan een eerlijke en zorgeloze start. Dat doet Stichting Babyspullen. Om aanstaande ouders te ontzorgen en stress te verminderen met het geven van pakketten. Bestaande uit kleding en drogisterijartikelen. In 2027 zullen er 50 pakketten per dag nodig zijn. De uitdaging is om de juiste mensen (lokaal) te (ver)binden.

7. Minke Terwel van Atelier Revive
Vanuit werkervaringsplekken worden bij Atelier Revive herbruikbare cadeauverpakkingen gemaakt. Van materialen die eigenlijk zijn afgeschreven. Geef de verpakking door. Via een QR-code wordt de verpakking gevolgd. Om zo in 2027 meer dan 2 miljoen mensen te bereiken met deze boodschap.

8. Bob van den Berg van Tworby
Mobiel blijven met jouw eigen fiets. Jouw eigen fiets laten ombouwen van een tweewieler naar een driewieler. Wat zorgt voor zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit. Om je leven lang te kunnen genieten. Dat doet Tworby.

“Het is altijd weer mooi om te zien dat in dit programma zowel de ondernemer zelf een ontwikkeling doormaakt als ook de onderneming waaraan hij of zij aan het bouwen is. Deze finaledag is altijd een feest om de ontwikkeling in het ondernemerschap te vieren”

Ralph van Dam, business partner Ondernemerschap